Referat: Mölnlycke IF - Hälsö/Björkö

Mölnlycke IF - Hälsö/Björkö (1-1)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 1-0 (55min) Johan Forseström.
-
4:e seriematchen och bortamatch mot Mölnlycke IF, bägge lagen var obesegrade inför denna match och det var lite av en seriefinal. 14 halvpigga spelare åkte den långa vägen upp till Djupedalsplan konstgräs i Mölnlycke. Laddning verkade OK och uppvärmning likaså, men frågan var om killarna skulle få upp tempot och spring i benen när matchen blåstes igång. Domare Vojkan blåste igång och matchen startade lite avvaktande men det var ändå vi som stod för det bättre spelet, Mölnlycke verkade backa hem lite och satsa på snabba omställningar. Deras speluppläggare (nr6) dominerade en hel del på det defensiva mittfältet, vilket gjorde att vi hade svårt att komma igenom.
-
(5min) Får vi dock en fin målchans när Henke spelar Forse och tillbaka till Henke igen som får fritt skottfält i straffområdet men skottet går strax utanför målvaktens vänstra stolpe.
(14min) Ytterligare en bra målchans där Marcus går igenom, men målvakten räddar. Det är mest spel på mittplan känns det som och ibland tappar vi positionerna, men stundtals trycker vi på bra, så det svänger upp och ner hela den första halvleken. Det ända som fattas är det här med rörelsen utan boll och kanske ett högre bolltempo i matchen (bara och bara).
-
2:A HALVLEK
Det blev en klar tempoökning i den 2:a halvleken och främst var detta för att det var Mölnlycke som drog upp tempot och vi tvingades följa med för att inte tappa. Nu kändes det lite oroligt i försvarsarbetet och Mölnlycke hade några riktigt farliga chanser, men Acke i målet var strålande.
(10min) Mölnlycke i ett fint snabbt anfall, som avslutas med ett skott i ribban. Efter några minuter lyckas vi dock jämna ut spelet igen och då kommer en snygg spelsekvens.
-
(15min) 1-0 Johan Forseström rycker i djupet och får en fin smörpass av Marcus Wiseman, Forse siktar och prickskjuter in bollen i burgaveln, vid målvaktens vänstra stolpe, snyggt spel killar.
2 minuter senare (17min) nu är det Marcus som rycker igenom och skjuter ett bra skott mot hörnet av målet men målvakten sträcker ut sig och räddar bollen i stolpen, nu har vi en bra spelperiod.
Men så tar Mölnlycke tag i spelet igen och ökar tempot och skapar några giftiga anfall.
-
(22min) Snabbt Mölnlyckeanfall och våra backar hade svårt att hänga med flera gånger, bollen spelas in och Mölnlycke trycker in kvitteringen 1-1.
Sedan böljar matchen fram och tillbaka och den andra halvleken var klart tempostarkare än den första, där vi egentligen borde tagit tag i taktpinnen och avgjort, men efter detta var det Mölnlycke som lika gärna kunde avgjort matchen, men kanske var 1-1 ändå rättvist. Stundtals bra inställning och bra vilja, men lite ojämnt i matchen i vissa sekvenser, där vi hade problem med positionsspelet och rörelsen utan boll.